Nou protocol per a la Detecció Precoç del Càncer de Coll Uterí a Catalunya - TCAI Edició Novembre 2024

0,00 

A Catalunya, a partir d’octubre de 2023, s’implementa el nou protocol de cribratge de càncer de coll uterí. Els canvis principals d’aquest protocol impliquen la implementació de la prova de detecció de VPH com a prova primària de cribratge de càncer de coll uterí per a les dones de 30 a 65 anys. Aquest canvi de prova implica canvis en la periodicitat de les proves, els circuits assistencials i en els algoritmes clínics. 

Com a conseqüència d’aquests canvis, es considera fonamental que els Tècnics en Cures d'Auxiliar d'Infermeria (TCAI) coneguin el nou protocol per a una correcta implementació al territori.

  • Durada del curs: 2 hores 
  • Idioma del curs: Català
  • Matrícula només disponible per als destinataris especificats.

Disponibilidad: Hay plazas

Presentació

A Catalunya, a partir d’octubre de 2023, s’implementa el nou protocol de cribratge de càncer de coll uterí. Els canvis principals d’aquest protocol impliquen la implementació de la prova de detecció de VPH com a prova primària de cribratge de càncer de coll uterí per a les dones de 30 a 65 anys. Aquest canvi de prova implica canvis en la periodicitat de les proves, els circuits assistencials i en els algoritmes clínics. 
Com a conseqüència d’aquests canvis, es considera fonamental que els Tècnics en Cures d'Auxiliar d'Infermeria (TCAI) coneguin el nou protocol per a una correcta implementació al territori. 

Objectiu

L’objectiu del curs és conèixer les estratègies de prevenció del càncer de coll uterí Catalunya i el nou protocol així com els canvis en la prova primària de cribratge per a les dones entre 30 i 65 anys amb la prova de detecció de VPH. 

Destinataris

Tècnics/es en Cures Auxiliars a Infermeria.

Metodologia

Curs en línia de 2 hores. Els materials del curs estan dissenyats amb alts nivells d'interactivitat que permeten aprendre de forma autònoma i propicien la reflexió sobre els conceptes més rellevants. Tots els continguts formatius del curs estan disponibles des de l'inici i, dins del període i el calendari establert, és el participant qui gestiona el seu ritme d'aprenentatge, tenint en compte el funcionament general següent:
  • Treballa el contingut del curs, disponible a l'apartat "Material del curs i Avaluació". El material interactiu s'estructura al voltant de 2 mòduls virtuals.
  • Avalua els teus coneixements. Un cop finalitzada la revisió del material formatiu, estaràs preparat/da per respondre el test d'avaluació final, disponible també a l'apartat "Material del curs i Avaluació". Per a superar el curs i obtenir el certificat acreditatiu cal obtenir una puntuació igual o superior a 7 (sobre 10).
  • Interactua amb la resta de participants del curs a través del fòrum de discussió que trobaràs també a l'apartat "Material del curs i Avaluació".

Calendari

15 de novembre de 2024 al 7 de gener de 2025. Duració: 2h

Programa

  Mòdul1: La detecció precoç del càncer de coll uterí i el programa de detecció precoç del càncer de coll uterí a Catalunya: aspectes més rellevants. 1 hora.
  • Autores:  Paula Peremiquel / Laia Brun
Mòdul 2: Aspectes pràctics i preguntes freqüents. 1 hora.
  • Autores: Raquel Ibáñez / Clàudia Robles

Matrícula

Matrícula disponible però amb validació prèvia de l'inscripció.

Acreditació

Sol·licitada l'acreditació pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).

Equip acadèmic

Autores:
  • Laia Bruni. Metgessa Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública Programa de Prevenció del Càncer de Coll Uterí, Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, Institut Català d’Oncologia
  • Raquel Ibáñez. Investigadora del Programa de Prevenció del Càncer de Coll Uterí Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, Institut Català d’Oncologia
  • Paula Peremiquel. Metgessa Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Programa de Prevenció del Càncer de Coll Uterí    Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, Institut Català d’Oncologia
  • Clàudia Robles. Investigadora del Programa de Prevenció del Càncer de Coll Uterí Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, Institut Català d’Oncologia
Carrito de compra
Scroll al inicio